X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Zeci de atentate teroriste au fost "dejucate" la JO de la Soci, cu ajutor internaţional

10 apr. 2014,, 15:09   Externe
5780 0
Фото: antena3.ro
O serie de atacuri teroriste planificate la Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Soci au fost "dejucate" în cadrul unui efort comun al Serviciului Federal rus pentru Securitate (FSB) şi unor servicii străine, a declarat miercuri Aleksandr Bortnikov, directorul instituţiei, pentru RIA Novosti, scrie Mediafax.

"Unul dintre exemple este efortul comun al FSB şi colegilor săi din Statele Unite, Austria, Franţa, Germania şi Georgia în legătură cu un grup de persoane care plănuia un atac terorist în incinta desfăşurării JO, la Soci", a declarat directorul FSB, fără să ofere alte precizări.

Bortnikov a insistat asupra caracterului de "crimă transnaţională" al terorismului, adăugînd că peste 70 de state din lume s-au confruntat cu comploturi teroriste anul trecut. El a apreciat că poziţia dură a Moscovei împotriva terorismului şi eforturile sale în domeniul luptei contra acestui fenomen au transformat ţara într-una dintre principelele ţinte ale teroriştilor.

Directorul FSB a anunţat că a avut loc o revizuire a legislaţiei cu obiectivul de a consolida eficienţa luptei împotriva terorismului.

"În urma evenimentelor recente din Siria au fost introduse noi norme care stipulează pedepse mai aspre atît pentru antrenamente în tabere teroriste, cât şi pentru crearea, conducerea sau finanţarea unor organizaţii teroriste", a declarat el.

În total, 28 de atacuri teroriste au fost preîntîmpinate anul acesta, în cadrul unor operaţiuni efectuate de către forţe ruse în domeniul securităţii, a mai spus Bortnikov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?