X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Iurie Leancă: Moldova nu va avea un viitor prosper, dacă va rămîne o zonă tampon între Vest şi Est

10 apr. 2014,, 13:22   Economie
4418 7
Юрий Лянкэ: У Молдовы нет будущего
Foto: noi.md
Republica Moldova nu va avea o dezvoltare durabilă şi nici un viitor prosper, dacă va rămîne o zonă tampon între Vest şi Est. Despre aceasta a declarat miercuri premierul Iurie Leancă în cadrul Forumului european pentru economie şi ştiinţă "Oportunităţi pentru domeniul economic de la Lisabona pînă la Vladivostok", care s-a desfăşurat la Berlin.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, premierul a menţionat că "o dezvoltare durabilă a Europei de Est nu poate exista fără o perspectivă europeană".

"Cei 20 de ani de tranziţie prelungită ne-au dat o lecţie: integrarea europeană este o alegere vitală care, cu puţin efort, ar putea deveni realitate într-un termen scurt. Integrarea europeană este pentru noi un proiect de modernizare a ţării, nu o alegere geopolitică îndreptată împotriva cuiva. În acest caz vor avea de cîştigat toţi: atît Republica Moldova, cît şi partenerii noştri internaţionali de pe diferite părţi ale continentului", a spus Iurie Leancă.

Premierul a pledat pentru recunoaşterea perspectivei de aderare a Republicii Moldova la UE.

"Am o mare încredere în UE. Ştiu că recunoaşterea perspectivei de aderare a Republicii Moldova este doar o chestiune de timp. Dar, cu cît mai devreme o veţi face, cu atît mai mici vor fi costurile pe care le vom suporta noi toţi împreună. Ambiguitatea provoacă incertitudine. Iar incertitudinea este echivalentă cu instabilitatea", a declarat Leancă.

În opinia lui, dacă în acest context regional mica Moldovă are puterea de a-şi păstra promisiunea de a se integra în Uniunea Europeană, cu siguranţă, Uniunea Europeană, cu resursele sale enorme, poate face acelaşi lucru".

Premierul i-a îndemnat pe investitorii din Europa Occidentală să vină în Moldova.

"Veniţi în Moldova! Ţara noastră are un potenţial enorm de valorificat şi oportunităţi pentru a vă oferi. Avem forţă de muncă competentă şi abilă, acces la toate pieţele regionale relevante şi unul dintre regimurile comerciale cele mai liberale", a spus premierul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав