X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Internet gratuit la UTM. Fundaţia Orange a deschis o nouă cafenea WiFi ©

9 apr. 2014,, 14:12   Societate
4309 0
Foto : orange.md
Fundaţia Orange a lansat o nouă cafenea WiFi în incinta Universităţii Tehnice din Moldova. Este cea de-a treia locaţie, în cadrul proiectului naţional în domeniul educaţiei, Orange WiFi Cafe în universităţi. Startul programului a fost dat anul trecut şi presupune amenajarea unor spaţii din instituţii cu un design special, dotarea localului cu device-uri performante şi asigurarea cu internet WiFi gratuit de la Orange Moldova. Proiectul implică investiţii comune şi este implementat în parteneriat cu administraţiile instituţiilor de învăţământ superior.

„Mă bucur că Fundaţia Orange a ales ca Universitatea Tehnică să beneficieze de acest proiect. Acest fapt semnifică un pas important în modernizarea universității. Cu ajutorul Fundaţiei Orange au fost create noi oportunităţi pentru studenţi, care au acum şansa, de a dezvolta mai multe proiecte creative”, a afirmat Ion Bostan, rectorul UTM.

Administraţia universităţii a alocat resurse financiare pentru reparaţia spaţiului, iar Fundaţia Orange a investit fondurile în achiziţionarea echipamentului tehnic, mobilierului şi crearea conceptului de design. Tot echipamentul poate fi folosit gratuit de către studenţi şi profesori, atât pentru a accesa internetul, cât şi pentru organizarea prezentărilor sau seminarelor interactive.

Liudmila Climoc, Directorul General al Orange Moldova, membru a bordului Fundaţiei Orange: ”Educaţia este un domeniu în care Fundaţia Orange investeşte cu prioritate. Cca 45 la sută din toate proiectele FOM de până acum au fost direcţionate în dezvoltarea acestui domeniu şi ne vom aduce aportul în continuare. Deschiderea Orange WiFi Cafe este de fapt un răspuns la solicitările actuale ale tinerei generații, internetul fiind o sursă nu doar necesară, dar indispensabilă pentru învăţământul superior.Am absolvit şi eu UTM, însă generaţia mea, nu a avut asemenea oportunităţi. Iată de ce, ne dorim foarte mult ca acest spaţiu dedicat studenţilor şi profesorilor să fie unul util, exploatat la maximum şi să reprezinte un suport în dezvoltarea abilităţilor cognitive şi a studiilor de calitate”.

Studenţii s-au arătat încântaţi că vor avea posibilitatea să navigheze pe internet chiar în incinta universităţii. În plus și în spațiile amenajate de la parterul instituției, ei se vor putea conecta la internet WiFi direct de pe telefonul mobil, tabletă sau laptop. Astfel, tinerii vor reuși mai rapid să-şi pregătească orele, dar şi să petreacă timpul util și distractiv.

Ana, studentă în anul III: „Acest spaţiu ne oferă posibilitatea de-a ne pregăti mai uşor pentru ore şi e mai uşor să comunicăm. Dacă noi credem că majoritatea dispun de internet şi de calculatoare, greșim. Cunosc mulți colegi care sunt cazați în cămine și nu au un calculator al lor, conectat la internet”.

Petru, student în anul I: „Uneori, avem nevoie de unele informaţii pe loc, adică ceea ce nu găsim la bibliotecă. La Orange Cafe putem găsi diferite cărţi on-line, pe care le putem citi aici”.

Până la sfârșitul anului curent, Fundația Orange va deschide alte trei cafenele WiFi, în incinta Academiei de Studii Economice, a Universităţii Agrare şi a Universităţii de Stat din Bălţi „Alecu Russo”.

Grigore Belostecinic, rector ASEM: „Ne bucură faptul că şi noi vom beneficia de un asemenea proiect. Prin acţiunile sale, Fundaţia Orange investeşte în viitorul nostru, pentru că tinerii de astăzi sunt cei care vor schimba soarta acestei ţări”.

Proiectul Orange WiFi Cafe este implementat de către Centrul de Informaţii Universitare.

Angela Muşet, Director CIU: „Proiectul Orange Cafe este unul foarte important, fiind un model de succes de colaborare participativă în vederea susţinerii tinerii generaţii. Suntem convinşi că petrecând timpul aici şi utilizând resursele informaţionale cu ajutorul Orange WiFi, studenţii îşi vor dezvolta competenţele de comunicare, pe care le vor folosi atât în scop educativ, cât şi personal. Apreciem mult, contribuţia financiară substanţială a Fundaţiei Orange, această iniţiativă încurajând tânăra generaţie şi sectorul civic în general”.

Fundația Orange consideră că educația are un rol important în combaterea sărăciei, reducerea șomajului și asigurarea creșterii economice durabile. Pentru a valorifica aceasta oportunitate FOM susține facilitarea accesului tinerilor la resurse educaționale adaptate exigențelor tehnologice actuale, dezvoltarea competențelor abilităților necesare unor buni profesioniști și încurajează activitățile de cercetare științifică. In ultimii patru ani, Fundaţia Orange a reuşit realizarea a peste 60 de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii, culturii şi susţinerea persoanelor defavorizate, iar peste 120 de mii de oameni au beneficiat de ele.

Detalii: http://orange.md/?c=1&sc=12&n=703&l=1

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав