Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu nu cedează. Ce solicitare a adresat Parlamentului

4 apr. 2014,, 12:17   Politică
5222 6
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, insistă ca Parlamentul să examineze proiectul de hotărîre privind retragerea trupelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Ghimpu a propus colegilor din legislativ ca subiectul în cauză să fie examinat astăzi, precizînd că și senatul american abordează această problemă.

„Astăzi în senatul american se examinează un proiect privind retragerea trupelor ruse. Domnule Corman, vă rog să faceți uz de dreptul dumneavoastră și să înaintați propunerea de retragere a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Moldova este un stat neutru, așa că nu are ce căuta aici nici Katiușa și nici Vaniușa armatei ruse”, a spus Ghimpu.

Propunerea liberalului a fost respinsă de către președintele Parlamentului, Igor Corman, care a precizat că proiectul nu a fost examinat deocamdată în comisia parlamentară de profil.

La mijlocul lunii martie, Partidul Liberal a înaintat legislativului un proiect de hotărîre prin care solicită de urgență retragerea necondiționată a trupelor militare, a armamentului şi muniţiilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?