Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

MAEIE dezminte informaţiile că cetăţenii moldoveni care traversează teritoriul Ucrainei ar fi deposedaţi de bunuri

1 apr. 2014,, 15:46   Societate
3489 5
Foto: noi.md
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene dezminte informaţiile potrivit cărora cetăţenii moldoveni care traversează teritoriul Ucrainei ar fi deposedaţi de bani şi automobile.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al MAEIE, ministerul anunţă că în ultima perioadă, atît în unele surse media, cît şi pe reţelele de socializare, au apărut informaţii însoțite de mărturii personale, potrivit cărora cetăţenii Republicii Moldova care se deplasează pe teritoriul Ucrainei ar fi opriţi de către reprezentanţii aşa-ziselor "structuri de autoapărare a Maidanului", fiind deposedaţi de bani şi automobile, iar acest lucru s-ar desfăşura în prezenţa colaboratorilor organelor de drept ale Ucrainei.

"Avînd în vedere faptul că, pînă în prezent, niciun cetăţean moldovean nu s-a adresat la MAEIE, la Ambasada Republicii Moldova de la Kiev sau la Consulatul Republicii Moldova la Odesa cu plîngeri că ar fi fost jefuit, precum şi pornind de la faptul că astfel de plîngeri nu au fost înregistrate nici de către autorităţile ucrainene şi nici de cele moldoveneşti, MAEIE declară că astfel de "mărturii" nu corespund realităţii. Ele au menirea de a prezenta situaţia din Ucraina într-un mod denaturat şi de a induce în eroare opinia publică", se spune în comunicat.

Potrivit acestuia, în urma verificărilor s-a constat că numele persoanelor vehiculate în presă că ar fi traversat frontiera cu Ucraina s-au dovedit a fi false.

MAEIE îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să sesizeze instituţiile abilitate în cazul în care deţin informaţii referitoare la acest subiect.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?