X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Șoigu: În Ucraina a fost aplicat scenariul "primăverii arabe"

1 apr. 2014,, 13:26   Externe
5488 5
Foto: topwar.ru
Scenariul elaborat potrivit "primăverii arabe" a fost aplicat în Ucraina, a declarat marți, 1 aprilie, ministrul apărării al FR, Serghei Șoigu.

"Constat cu profund regret că scenariul elaborat în conformitate cu "primăvara arabă" s-a aplicat în această țară", - citează RIA Novosti cuvintele ministrului.

Presa anumit primăvară arabă valul revoluționar de demonstrații și proteste în lumea arabă din decembrie 2010 (revoluția din Tunisia și Egipt, războiul civil în Libia, care a dus la căderea regimului, revoltele civile din Bahrain, Siria și Yemen, protestele în masă din Algeria, Irak, Iordania, Maroc și Oman).

Șoigu, de asemenea, a menționat că partea rusă este recunoscătoare Chinei pentru susținerea poziției Moscovei în situația cu Crimeea.

"Acordăm o atenție deosebită punerii în aplicare a acordurilor la care s-a ajuns la cel mai înalt nivel. Sîntem recunoscători Republicii Populare Chineze pentru susținerea poziției Rusiei în problema Crimeei. Vă mulțumim pentru înțelegerea pașilor noștri în această situație", - a declarat Șoigu.

El a adăugat că Rusia și China sînt legate prin relații de parteneriat strategic, care timp de multe decenii au un caracter prietenos și constructiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав