X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Ucraina: Rada Supremă asaltată de "Pravîi Sector" (FOTO, VIDEO)

28 mar. 2014,, 02:37   Externe
9784 6

Foto: obozrevatel.com

Activiștii mișcării radicale "Pravîi Sector" în seara zilei de joi, 27 martie au pichetat clădirea Radei Supreme a Ucrainei cerînd demisia ministrului de interne Arsen Avakov.

Înainte de aceasta în Piața Independenței din Kiev a avut loc o adunare populară extraordinară, la care s-a discutat despre lustrație, însă apoi activiștii au început să scandeze cererile de demisie a lui Avakov.

Ulterior, înarmîndu-se cu anvelope, bîte și bastoane activiștii mișcării au început să formeze coloane pentru a merge spre clădirea Radei Supreme.

Circa o mie cinci sute de activiști din "Pravîi Sector" au blocat și au încercat să ia cu asalt intrarea principală în Parlament.

Coordonatorul mișcării, Oleg Odnorojenko, a încercat să oprească asaltul parlamentului.

Protestatarii s-au împărțit în două tabere, jumătate erau de acord să le acorde deputaților o șansă pînă vineri dimineață, în timp ce ceilalți cereau ca asaltul să fie început imediat.

Mai tîrziu reprezentantul protestatarilor a declarat că cerința de demisie a lui Avakov a fost transmisă deputaților Radei Supreme.

Coordonatorul radicalilor i-a chemat să se disperseze, dar unii susținători ai mișcării "Pravîi sector" au ignorat apelurile și au rămas să picheteze Parlamentul ucrainean.

Odnorojko le-a cerut să plece și să vină la Parlament vineri, la ora 9:00, pentru a controla procesul de demisie a lui Avakov și crearea comisiei care va investiga moartea coordonatorului mișcării "Pravîi sector" în vestul Ucrainei, Alexandr Muzîciko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав