Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

PD reacționează la inițiativa privind ieșirea Moldovei din CSI

27 mar. 2014,, 14:19   Politică
4332 8
Фото: tribuna.md
Partidul Democrat nu va susține niciodată retragerea Moldovei din Comunitatea Statelor Independente, atît timp cît aflarea Moldovei în CSI nu este incompatibilă cu asocierea la UE. O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, care a precizat, în cadrul unui briefing, că PD se opune categoric inițiativei unor politicieni privind ieșirea Moldovei din această organizație.

Mai mult, Candu a precizat că asemenea inițiative au o conotație strict politică și sînt nechibzuite. Potrivit lui, ieșirea Moldovei din CSI va avea un impact negativ asupra vieții cetățenilor.

„Una e să faci declarații politice și alta e să faci acțiuni concrete ce țin de interesele cetățenilor. Să spui acum că vrei să ieși din componența CSI e doar o declarație politică, atît timp cît nu prezinți ce înseamnă asta ca impact pentru cetățeni. Partidul Democrat nu va accepta niciodată acest gen de politică făcută la supărare, mai ales dacă va avea efecte negative asupra oamenilor. Sîntem pentru asocierea la UE și vom depune toate eforturile necesare în acest sens, dar atît timp cît aflarea noastră în CSI nu este incompatibilă cu asocierea la UE, vom susține avantajele aflării în CSI, în așa fel încît Moldova să fie o punte între Est și Vest”, a precizat Candu.

Menționăm că atît Partidul Liberal, cît și cel Liberal Reformator au înaintat cîte un proiect prin care cer denunțarea Acordului de constituire a CSI și retragerea Moldovei din comunitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?