X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Parubii: Diversioniștii pregătesc „Primăvara rusească” în opt regiuni din Ucraina

26 mar. 2014,, 03:51   Externe
15439 10
Diversioniștii pregătesc „Primăvara rusească” in Ucraina
Foto: sof-mag.ru
Kremlinul nu a abandonat planurile de invadare a teritoriului Ucrainei, a declarat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Andrei Parubii.

Potrivit acestuia pe teritoriul ucrainean au fost trimise grupuri de diversioniști, care încearcă să destabilizeze situația, iar la frontieră se află o grupare militară rusă de 100 000 de soldați, gata de atac.

În mod similar evaluează situația și comandantul forțelor NATO în Europa. Iar experții spun că poziția prea rezervată a Alianței Nord-Atlantice și acțiunile prea prudente ale autorităților ucrainene încurajează agresiunea rusă.

Planul rusesc de invadare a teritoriului Ucrainei sub numele de cod "Primăvară rusească" prevede destabilizarea situației în opt regiuni din sud-estul Ucrainei. Astfel, militari dislocați la graniță cu Ucraina să aibă „motive” să intervină. Potrivit lui Parubii aproape zilnic în Ucraina sînt reține grupuri subversive, sosite de pe teritoriul Federației Ruse sau Transnistriei.

„În Odesa au fost reținute patru persoane, care erau înarmate cu pistoale automate. De asemenea, în regiunea Cernigov a fost prins un cetățean rus care încerca să aducă în Ucraina armament. În regiunea Herson au fost reținute persoane care colectau informații despre unitățile militare ucrainene. Mai mult, în Odesa a fost înregistrată o tentativă de furt de arme dintr-un depozit al unei unități militare”, - a precizat Parubii.

În acest sens, Consiliul de securitate al Ucrainei a decis să retragă tehnica militară, militarii, dar și familiile acestora din Crimeea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав