Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Reprezentanţii Consiliului Raional Floreşti consideră că sursele donatorilor europeni se fură

25 mar. 2014,, 16:55   Societate
5298 0
Reprezentanţii Consiliului Raional Floreşti consideră că sursele donatorilor europeni se fură
Foto: capital.ro
Membrul Consiliului Raional Floreşti Andrei Balan şi un locuitor al oraşului, Valeriu Ciapa, consideră că sursele donatorilor europeni acordate pentru restabilirea apeductului din raion se fură.

Potrivit agenţiei "Infotag", Balan a spus că a condus grupul de lucru de realizare a proiectului de modernizare a apeductului urban şi aprecierea volumului de lucru.

"Grupul a fost format la finele anului 2013. Am desfăşurat şapte şedinţe, a fost realizat un volum semnificativ de lucru, dar de la finele lunii februarie totul a stagnat. Planul de acţiuni pe care intenţionam să-l propunem companiei constructoare nu a fost inclus pe ordinea de zi. Iar s-a întîmplat acest fapt din cauza acţiunilor consolidate ale consilierilor din partea PCRM şi PLDM", a spus Balan, numindu-le sabotaj planificat.

"Indiferent de faptul că pentru restabilirea apeductului încă în vara 2013 au fost alocați 6,5 milioane de euro, de exemplu, în Floreşti la începutul primăverii 2014 nu a fost modernizat nici un metru de apeduct", a menţionat Balan.

Consilierul presupune că în anul electoral are loc elementara "divizare" a surselor pentru a le folosi în alte scopuri decît cele stipulate în contractele semnate cu donatorul.

Ciapa a comunicat că din componenţa raionului Floreşti mai fac parte alte opt localităţi incluse în proiectul de restabilire a apeductului şi acces la apă potabilă. Pentru populaţie urmau să fie instalate 11 mii de contoare de apă cu cîte 1933 de lei.

"Pînă acum nu a fost procurat nici un contor, totodată, noi ştim că sursele sînt în conturi, acces la acestea avem, iar abuzuri comit autorităţile locale ", consideră Ciapa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?