X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Populaţia Transnistriei s-a redus la începutul lunii martie cu peste 500 de oameni

23 mar. 2014,, 08:00   Societate
8484 1
Foto : patriarchia.ru
Populaţia Transnistriei, la începutul lunii martie, a constituit 504,6 mii de oameni, micşorîndu-se de la începutul anului cu 534. Au fost înregistraţi 824 de nou-născuţi, dintre care doi s-au născut morţi. Numărul decesurilor a constituit 1306, inclusiv opt copii cu vîrsta de pînă la un an.

Principalele cauze ale morţii rămîn a fi bolile cardiace ischemice – 445, atacurile vascular cerebrale – 205 şi tumorile – 201. Timp de două luni cinci transnistreni au fost ucişi, şase s-au intoxicat cu alcool, iar 10 s-au sinucis. Cu trai permanent peste hotarele ţării au plecat 41 de oameni, iar în regiune au venit de două ori mai puţin. Această tendinţă este legată de faptul că mulţi locuitori din raioanele de frontieră de pe malul drept al Nistrului iau cetăţenia Transnistriei pentru a se pensiona mai devreme pentru a obţine salarii mari şi pentru a achita mai puţin pentru serviciile comunale.

De exemplu, tarifele pentru gaze în Transnistria sînt de şase ori mai mici decît în Moldova. Totodată, autorităţile regiunii nu achită pentru gazele ruse consumate, ci folosesc veniturile de la achitarea facturilor de către contribuabili pentru a suplimenta bugetul de stat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?