X 
Arşiţa stiri: 233
Transnistria stiri: 1423
Preşedintele stiri: 4130

Concurs pentru cîinii de rasă laika

22 mar. 2014,, 11:33   Societate
5735 0
Foto : oxotnikam.com
„Peste o sută de cîini de rasă laika își vor demonstra, în aceste zile de odihnă, abilitățile de vînătoare în ceea ce ține de depistarea, urmărirea și lătrarea mistrețului în volieră”, a relatat pentru NOI.md președintele Asociației Vînătorilor și Pescarilor din Moldova, Oleg Ciocoi.

Potrivit interlocutorului, vînătoarea de mistreț cu cîinile atrage tot mai mulți membri ai asociației, deoarece este mult mai eficientă și captivantă. Esența concursului de astăzi constă în următoarele: cîinile trebuie să găsească într-o volieră cu suprafața de cîteva hectare mistrețul, care special în acest scop a fost prins în natură, și să să-i ajute vînătorului să prindă trofeul.

„Special pentru acest concurs am invitat un arbitru de categorie internațională din Kiev. În urma concursului, cîinii vor primi diplome care le vor permite să participe la vînătoare. În cadrul concursului va mai fi testată o calitate a cîinilor – căutarea animalelor rănite după urma de sînge. Acest test este foarte important, or, capacitatea cîinelui de a detecta animalul rănit reduce considerabil cazurile cînd păsările, iepurii sai vulpilile rănite mor în chinuri îndelungate din cauza rănilor primite”, a explicat Ciocoi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав