X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Citroen Jumper – în serviciul Ministerului Sănătăţii din Moldova (VIDEO) ©

21 mar. 2014,, 15:06   Societate
5692 0
Foto : noi.md
În cadrul proiectului de modernizare a sistemului sănătăţii, astăzi, a avut loc ceremonia de înmînare a 15 autospeciale instituţiilor medicale din Moldova.

Acesta este primul lot, în total vor fi 32 de ambulanţe. Centrul ştiinţifico-practic de medicină de urgenţă va primi 3 maşini, serviciile regionale de urgenţă „Centru” şi „Nord” – cîte 4, serviciul regional de urgenţă „Sud” – 3, iar o autospecială va fi trimisă în UTA Gagauz-Yeri. Potrivit ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, în iulie va avea loc etapa finală de achiziţie a maşinilor şi spitalele din Moldova vor fi dotate cu 17 automobile.

Ambulanţele îşi vor începe lucrul de săptămîna viitoare.

Unităţile de transport de marca Citroen Jumper sînt dotate cu utilaj medical conform standardelor europene şi cu toate mijloacele necesare pentru intervenţii de urgenţă.

Furnizorul automobilelor este compania SA Daac Hermes. “Deşi compania dispune de o gamă largă de automobile din această clasă, în această ofertă a participat anume Citroen. Această maşină are caracteristici foarte bune şi este foarte comodă pentru crearea unui automobil specializat pentru ajutorul medical de urgenţă. Automobilul este adaptat pentru condiţii dificile de exploatare – are suspensia fortificată, un nivel sporit de confort, un bun sistem de încălzire şi climatizare. El corespunde tuturor standardelor europene”, a menţionat vicepreşedintele SA DAAC, Igor Şerbinschi.

Preţul mediu al unei ambulanţe este de 1,6 mil. lei. Pînă la sfîrşitul anului, ministerul planifică să procure 68 de unităţi. Valoarea proiectului este de 2,6 mild. lei.

În prezent, în Moldova sînt 378 de ambulanţe, majoritatea dintre care sînt foarte uzate.


0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав