X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Oligarhii ucraineni au îngropat la granița cu Rusia 50 de avioane de luptă

20 mar. 2014,, 03:52   Externe
17626 14
Foto: zn.ua
În Ucraina continuă să se întîmple lucruri uimitoare. Serghei Taruta, numit recent în postul de guvernator al regiunii Doneţk de către noile autorităţi de la Kiev, a săpat la frontiera cu Rusia un șanț enorm pentru a proteja Ucraina. Potrivit acestuia, lucrările au fost dirijate de fratele său și au costat mai mult decît costul a 50 de avioane de luptă.

Proporțiile șanțului impresionează – 4 metri lățime, 2 metri adîncime și este susţinut de un dig de 2 metri înălţime. Șanțul este completat cu bariere de beton de-a lungul frontierei cu Rusia. Potrivit oligarhului Serghei Taruta, acum frontiera ucraineană este bine protejată. Într-un cuvînt, tehnica rusească nu va trece.

Însă experții imediat au atras atenția la costurile incredibile ale lucrărilor de excavare. Un avion de vînătoare modern costă cel puțin 20 de milioane de dolari. Iar 50 de aeronave ar costa un miliard de dolari. Cu așa bani putea fi săpat nu un șanț, ci un tunel de bandă largă de la Donețk pînă la Kiev. Deaceea, fie oligarhul Taruta exagerează meritele sale în apărarea Ucrainei, fie, ca de obicei, a furat cea mai mare parte a banilor alocați pentru apărarea frontierei. Cunoscînd obiceiurile noilor bogătași ucrainean, a doua variantă pare mai plauzibilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав