X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Deputat: Nu se pune problema unui război dintre Rusia și Ucraina, în pofida mobilizării

19 mar. 2014,, 14:20   Externe
5279 1
Foto: bing.com
" Mobilizarea declarată în Ucraina, vorbește despre faptul că vom consolida controalele pentru a protja frontiera de stat. Cuvinte sau documente conținînd sintagma "război" lipsesc. Și în Rada Supremă nu vor găsi sprijin", - a declarat într- un interviu acordat agenției de știri REGNUM deputatul ucrainean Anton Kisse.

Potrivit politicianului, decizia parlamentului privind mobilizarea va găsi răspuns în rîndul ucrainenilor, dar cel mai important – ca mobilizarea să rămînă voluntară. În acest caz, pot accepta să se alăture trupelor ucrainene pentru apărare împotriva posibilei amenințări rusești și locuitorii regiunilor sud-estice.

"Tocmai m-am întors din Crimeea. Am fost acolo pentru a vedea ce se întîmplă... Deciziile trebuie luate foarte atent. În acest proiect de rezoluție privind mobilizarea parțială este cu adevărat necesară poziția, dar principalul este că totul e benevol. Stările de spirit azi sînt diferite și este mai bine să nu se creeze un precedent care ar avea consecințe grave. Pentru a nu crea un precedent ar fi oportun să se mobilizeze trupele pe bază de voluntariat. Cred că atunci vor fi voluntari și din regiunea Odesa", - a declarat Kisse.

Amintim că pe 17 martie Rada Supremă a anunțat mobilizarea parțială. Urmează a fi recrutați peste 40.000 de oameni – cîte 20.000 în Garda Națională și trupele de interne, peste trei mii de oameni - în trupele de frontieră. Sub incidența mobilizării cad și locuitorii din sud-estul țării și chiar din Crimeea, care, de facto, nu mai este controlată de la Kiev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав