X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Prim-ministrul moldovean şi-a exprimat îngrijorarea privind situaţia din regiune

19 mar. 2014,, 11:38   Politică
3413 3
Foto: noi.md
Prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că "evoluţiile din regiune generează îngrijorări serioase". Premierul a făcut această remarcă în cadrul emisiunii Global, de la postul de televiziune BBC WORLD, scrie agenţia "Infotag", cu referire la Biroul relaţii cu presa al Guvernului.

Potrivit comunicatului, politicianul a reiterat poziţia Moldovei faţă de situaţia din Ucraina şi a vorbit despre necesitatea soluţionării conflictului transnistrean.

"Ceea ce s-a întîmplat astăzi în Crimeea ni s-a întîmplat nouă acum aproape 23 de ani, în chiar primele zile ale independenţei Republicii Moldova. Din păcate, nu am putut găsi o soluţie pentru ieşirea din criză... Ceea ce s-a produs acum în Ucraina nu ne-a surprins", a spus Leancă. Vorbind despre reglementarea conflictului transnistrean, oficialul a subliniat că "trebuie găsită o soluţie nu doar pentru etnicii ruşi din partea stîngă a rîului Nistru, ci şi pentru cei care trăiesc pe malul drept al acestuia".

"Sînt convins că este în interesul tuturor, nu doar al Republicii Moldova, să găsim o soluţie pentru reglementarea acestui conflict. Experienţa noastră ne demonstrează că, dacă nu reuşim să o facem în mod rapid, această problemă poate deveni contagioasă", a spus premierul.

Prim-ministrul a menţionat că "integritatea teritorială şi suveranitatea statelor sînt principiile-cheie ale dreptului internaţional".

"Ucraina este un partener strategic pentru ţara noastră. Continuăm să sperăm că se va găsi o soluţie pentru situaţia în care se află Ucraina. Iar poziţia noastră faţă de Crimeea a rămas aceeaşi – Guvernul Republicii Moldova nu recunoaşte legitimitatea plebiscitului de duminica trecută şi optează, în continuare, pentru integritatea teritorială a Ucrainei. Dorim să vedem stabilitate şi predictibilitate în regiune", a subliniat Iurie Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав