X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

McCain: Rusia este o benzinărie deghizată într-o țară

18 mar. 2014,, 03:46   Externe
7088 21
Fotо: azcapitoltimes.com
Senatorul republican John McCain s-a întors duminică din Ucraina și a cerut o "reevaluare fundamentală" a relației SUA cu Rusia și președintele Vladimir Putin.

"Fără butoane de resetare" a relației cu Rusia, "fără 'Spune-i lui Vladimir că voi fi mai flexibil' ", a spus McCain. "Să-l tratam așa cum este. Asta nu înseamnă să reaprindem Războiul Rece, ci înseamnă să îl tratăm în felul în care îl percepem, ca pe un individ care crede în restaurarea imperiului rusesc", a spus acesta, potrivit CNN.

McCain, care a criticat felul în care administrația Obama a răspuns la criza din Crimeea, a arătat că aceasta ar trebui să vizeze exporturile petroliere rusești.

"Rusia este o benzinărie care se deghizează drept țară. Este cleptocrație, este corupție. Este o națiune care se bazează numai pe petrol și gaze pentru economia sa. Așa că sancțiunile economice sînt importante", a arătat senatorul.

In opinia sa, SUA ar trebui să "ofere asistență militară Ucrainei, măcar să se poată apăra. Sa se reia sistemul antirachetă în Polonia și Cehia. Uite la Moldova și Georgia, ambele ocupate de trupe ruse în acest moment, pe calea de aderare în NATO".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав