Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Sondaj: Vladimir Voronin rămîne cel mai popular politician din Republica Moldova (VIDEO)

17 mar. 2014,, 13:47   Politică
5327 2
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, rămîne a fi în continuare persoana în care cetăţenii au cea mai mare încredere. La o asemenea concluzie au ajuns experţii Asociației Sociologilor și Demografilor, în rezultatul sondajului efectuat «Vox Populi ‒ Martie 2014".

Potrivit sondajului, 24,9% dintre cetățeni au încredere în preşedintele PCRM. Cu o poziţie mai jos s-a clasat prim-ministrul Iurie Leancă ‒ 14, 9%. Pe locul al treilea este preşedintele PLDM, Vlad Filat, ‒ 10,1%, fiind urmaţi de Dorin Chirtoacă ‒ 8,1% și Igor Corman ‒ 6,7%. În același timp, 31,7% din populație nu are încredere în nici unul dintre politicieni.

Potrivit sondajului, în ţară nu există nici un partid care s-ar bucura de cea mai mare încredere a populaţiei. Primul loc în clasament continuă să fie ocupat însă de Partidul Comunist: 41% din respondenți au încredere în PCRM. Pe cel de-al doilea nivel al încrederii publice se află PLDM cu 25%, iar pe al treilea ‒ Partidul Democrat cu 17%. După ele urmează Partidul Liberal și Partidul Socialist.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede aceleaşi patru partide, iar la secțiile de votare s-ar prezenta aproximativ 70% din cetățenii cu drept de vot, asigură experţii.

Aproximativ 21% nu ar participa la alegeri, iar 19% nu s-au decis încă. Dintre acei care ar fi venit la urne, pentru Partidul Comuniștilor ar fi votat aproximativ 30%, 12,5% şi-ar fi dat voturile pentru liberal-democrați, Partidul Democrat ar primi mai puțin de 8%, iar liberalii ‒ un pic mai mult peste 6%. Aproximativ 10% dintre participanții la sondaj rămîn indecişi.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 martie, pe un eșantion de aproape 1.200 de persoane. Marja de eroare constituie 3 la sută.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?