Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Americanii cred că Putin este mai puternic decît Obama

16 mar. 2014,, 13:13   Externe
8230 16
Foto: yimg.com
Un sondaj de opinie realizat de compania internaţională YouGov, specializată în realizarea de cercetări de piaţă, pe un eşantion de 1.000 de adulţi americani intervievaţi în perioada 8-10 martie, arată că majoritatea covîrşitoare a participanţilor la studiu (78%) consideră că Putin este un lider foarte puternic.

În ceea ce priveşte părerea americanilor despre şeful de la Casa Albă, doar 45% din ei consideră că este un lider foarte Puternic, asemenea lui Putin. De partea cealaltă s-au poziţionat 55% dintre intervievaţi, care au spus că Obama este mai degrabă un lider slab.

Sondajul a fost realizat în contextul actualei crize din Ucraina. În ciuda mizei importante a acestui conflict, americanii nu par să acorde o mare atenţie problemelor de dincolo de graniţele ţării lor. Sondajul a dezvăluit că jumătate dintre american cred că „SUA nu ar trebui să se implice în discuta dintre Rusia şi Ucraina”, pe cînd doar 25% cred că este necesară o intervenţie americană în zonă.

De asemenea, doar 25% dintre americani aprobă şi susţin strategia abordată pînă în prezent de şeful de la Casa Albă, aceasta limitîndu-se la avertismente şi apeluri la pace şi reţinere, precum şi ameninţări ale unor sancţiuni în cazul în care situaţia va degenera.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?