Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Ministerul Muncii ţine cont de doleanţele viitoarelor mame

13 mar. 2014,, 16:58   Societate
4977 0
Foto: copilul.ro
Legea care prevede recalcularea indemnizaţiilor la naştere şi pentru concediile de maternitate va fi modificată pînă la intrarea ei în vigoare, adică pînă pe 1 aprilie.

Reprezentanţii Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei propun revenirea la vechea redacţie a legii.

Decizia a fost adoptată în urma negocierilor cu femeile ce se află în concediu de maternitate şi care s-au arătat nemulţumite de noile prevederi.

„Indemnizaţiile pentru mamele care au decis să nască al doilea copil aflînduse în primul concediu de maternitate vor fi calculate ca şi pentru primul copil. Adică ele nu vor pierde nimic. Se prevedea ca pe parcursul concediului de maternitate calculele să fie efectuate în baza venitului din sectorul bugetar şi cel real. Acest lucru nu va mai fi”, a spus ministrul Muncii, Valentina Buliga.

Decizia a fost luată în urma negocierilor cu femeile aflate în concediu de maternitate. Noile prevederi au trezit nemulţumiri, deoarece noua lege, care urma să intre în vigoare pe 1 aprilie, pentru multe femei însemna reducerea indemnizaţiilor şi necesitatea deţinerii unui stagiu de muncă neîntrerupt în ultimul an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?