X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

NATO va efectua operațiuni de recunoaștere la frontierele Ucrainei

11 mar. 2014,, 03:16   Externe
5020 3
Fotо: jurnalul.ro
NATO a anunțat luni că va trimite avioane de cercetare și alarmare îndepărtată AWACS pentru a efectua misiuni de recunoaștere deasupra Poloniei și României, în contextul crizei din Ucraina, transmite AFP.

Decizia a fost aprobată la Bruxelles de ambasadorii NATO, la recomandarea generalului american Philip M. Breedlove, comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa.

Aceste zboruri vor permite NATO să-şi "consolideze capacitatea de monitorizare a situaţiei" din Ucraina şi "se vor desfăşura exclusiv deasupra teritoriilor statelor membre" NATO, a precizat oficialul citat. De asemenea, avioanele care vor fi mobilizate de NATO "vor efectua misiunile pornind de la bazele Geilenkirchen, din Germania, şi Waddington, din Marea Britanie", a adăugat el.

Desfăşurarea lor "este o acţiune fundamentată şi responsabilă" şi corespunde deciziei luate săptămîna trecută de ambasadorii NATO de a spori acţiunile de monitorizare în ţările membre care se învecinează cu Ucraina, a mai indicat purtătorul de cuvînt.

Avioanele AWACS (Airborne Warning and Control System) sînt dotate cu echipamente electronice avansate de producţie americană şi permit supravegherea spaţiului aerian pe o rază superioară radarelor amplasate la sol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав