Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Leancă comentează zvonurile privind CONCENTRAREA de trupe ruse în Transnistria (VIDEO)

10 mar. 2014,, 13:34   Politică
7925 7
Foto: noi.md
Informația potrivit căreia grupurile operative ale trupelor ruse din Transnistria pregătesc acțiuni de destabilizare a situaţiei din Ucraina este doar un zvon. Anunțul a fost făcut de premierul Iurie Leancă, care a precizat că autoritățile de la Chișinău verifică aceste informații, dar deocamdată nu există motive de îngrijorare în acest sens.

„Urmărim foarte atent. Nu cred că este deocamdată cazul pentru declarații alarmiste. Știm ce se întîmplă acolo. Momentan nu cred că avem motive de îngrijorare deosebită. Continuăm discuțiile cu cei de la Tiraspol, pe subiectele problematice”, a menționat Leancă.

Premierul a precizat că nici informația potrivit căreia mai multe trupe militare ruse din Transnistria urmează a fi infiltrate în Odesa nu este veridică. „Verificăm, deși informația nici teoretic nu are dreptul la existență. Cred că nu e nimic altceva decît un zvon lansat de cineva care vrea să mai adauge un pic la situația care nu e deloc simplă în regiune”, a precizat Leancă.

Premierul a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va avea în viitorul apropiat o întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, în cadrul căreia vor fi discutate mai multe probleme. În context, Leancă a îndemnat autoritățile de la Tiraspol să dea dovadă de calm și responsabilitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?