X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Ministerul rus de Externe consideră că noul guvern al Ucrainei depinde de radicali

9 mar. 2014,, 14:52   Externe
6985 10
Foto: zn.ua
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că noii lideri din Ucraina nu sînt independenți. Potrivit acestuia, politica lor este influențată de naționaliștii radicali.

"Guvernul provizoriu" nu este independent, el depinde, din păcate, de naționaliștii radicali care au confiscat puterea pe cale armată și ce ce prezintă ei, cred că partenerii noștri occidentali știu bine", - a spus Lavrov.

Lavrov și-a exprimat, de asemenea, părerea că naționaliștii din "Sectorul de dreapta", în frunte cu ucraineanul Dmitri Iaroș, folosesc în activitatea lor metode de teroare. "Practic acolo nu există niciun control de stat al ordinii de drept. Și regulile sînt dictate de "Sectorul de dreapta", care aplică metode de teroare, intimidare", - a spus oficialul.

El a reamintit că, naționaliștii amenință atît autoritățile din Ucraina cît și Rusia.

Într-o declarație oficială pe site-ul Ministerului de Externe al FR se spune că Rusia așteaptă un răspuns clar și fără echivoc al Radei Supreme și țărilor străine la amenințările "Sectorului de dreapta". Ministerul consideră că Iaroș, se pare că influențează politica internă și externă a Ucrainei.

Amintim că, anterior Iaroș s-a adresat guvernului Ucrainei cu cererea de a-i înarma susținătorii pentru a "asigura integritatea teritorială a Ucrainei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав