X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Expert: Intenţiile Rusiei de a-și deschide piaţa pentru un şir de producători din Moldova confirmă calitatea produselor acestora

6 mar. 2014,, 10:10   Economie
4057 3
Foto: rambler.ru
Expertul de la Institutul de Studii Strategice şi Reforme Elena Gorelova consideră că intenţiile Rusiei de a-și redeschide piaţa pentru un şir de producători de vinuri din Moldova confirmă calitatea produselor alcoolice fabricate de aceste întreprinderi, relatează "Infotag".

Miercuri, Rospotrebnadzor și-a anunțat intenţia de a examina calitatea vinurilor şi de a decide problema reluării treptate a livrărilor în Federația Rusă a cîtorva întreprinderi din autonomia găgăuză. Comentînd această decizie, Gorelova a remarcat că, iniţial, principala condiţie a reluării furnizărilor pe piaţa rusă (inclusiv din Găgăuzia şi Transnistria) era existenţa în Moldova a unui sistem adecvat de control.

"În cazul în care partea rusă decide reluarea furnizărilor de alcool prin intermediul examinării adresărilor unor anumiţi producători şi cu condiţia că vor dispune de documente (moldoveneşti) ce atestă calitatea şi siguranţa produselor, poate fi făcută concluzia că Rospotrebnadzor este mulţumit de măsurile de îmbunătăţire a sistemului de control al calităţii şi va deschide accesul pe piaţa rusă pentru toţi producătorii care dispun de documentele necesare", a spus Gorelova.

Specialista admite că aceste acţiuni ale serviciului rus semnifică "acordarea preferinţelor deosebite producătorilor din anumite regiuni". Economista este convinsă că în timpul apropiat situaţia se va clarifica.

"Sper că organele competente moldoveneşti au îmbunătăţit sistemul de control al calităţii produselor alcoolice şi cu succes au desfăşurat cu Rospotrebnadzor consultaţiile şi negocierile de rigoare", a menţionat Gorelova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав