X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 179
Transnistria stiri: 1459

Ambasador: Ucraina ar putea amplasa pe teritoriul său SCUTUL ANTIRACHETĂ în schimbul ajutorului financiar (VIDEO)

6 mar. 2014,, 00:17   Externe
8752 5
Foto: sdelanounih.ru
Ucraina ar putea amplasa pe teritoriul său scutul american antirachetă în schimbul asistenţei financiare. În prezent, acest subiect este la etapa de discuţii, transmite „Interfax”, cu referire la Ambasadorul Ucrainei la Minsk, Mihail Ejelea.

Diplomatul a făcut această declaraţie răspunzînd la întrebarea unui jurnalist privind posibilitatea unei asemenea înţelegeri dintre Kiev şi Washington. „Este o chestiune pentru negocieri. Cum se spune, vom intra în luptă, ne vom clarifica”, a declarat Ejeli jurnaliştilor din Minsk.

În ajun, Secretarul de Stat al SUA John Kerry a promis Kievului un ajutor financiar de un miliard de dolari.

De asemenea, ambasadorul a relatat că deocamdată, autorităţile Ucrainei şi Belarusului nu au avut contacte la nivel oficial. El a amintit că în martie este planificată şedinţa comisiei interguvernamentale ucraineano-belaruse.

Mihail Ejeli a comentat şi decizia Moscovei privind refuzul de a oferi reduceri pentru gazul livrat Ucrainei. Diplomatul a calificat această hotărîre drept şantaj. „Preţul la gaze este o cifră de bază, inclusă în buget. Nu se poate şantaja cu aceasta”, a spus el.

Amintim că la finele lunii februarie, în Ucraina a avut loc schimbarea puterii. Rusia califică cele întîmplate drept o lovitură de stat şi a declarat că în caz de necesitate, îşi va apăra cetăţenii săi pe teritoriul ucrainean. Politica Moscovei a fost dur blamată de SUA şi Europa. Occidentul ameninţă să introducă sancţiuni împotriva FR.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав