Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

SURPRIZĂ în topul celor mai influente partide politice ale lunii februarie

5 mar. 2014,, 14:03   Politică
5455 6
Foto : tribuna.md
Partidul Liberal Democrat, Partidul Comuniștilor și Partidul Democrat ocupă primele poziții în topul celor mai influente partide ale lunii februarie. Așa arată rezultatele studiului realizat de Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”.

Astfel, PLDM s-a clasat pe prima poziție în top, cu 242 de puncte, pe locul doi s-a plasat PCRM – cu 188 de puncte, iar pe trei – PD. Locul patru în topul celor mai influente partide politice ale lunii trecute i-a revenit Partidului Liberal.

Pe celelalte locuri, de la 5 pînă la 10, s-au plasat în ordine consecutivă Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Socialiștilor, Partidul Regiunilor, Partidul Popular, iar pe ultima poziție – Partidul Național Liberal.

Potrivit autorilor studiului, surpriza clasamentului lunii februarie o constituie Partidul Regiunilor, care a urcat trei poziții în topul celor mai influente partide.

„După locul al cincilea începe zona incertitudinii electorale, cu șanse tot mai scăzute, spre coada clasamentului, de a trece în legislativ. Cele mai mare șanse le are MPA, dar și ele persistă numai la nivel teoretic. PSRM a eșuat lamentabil de a se impune pe segmentul electoral al PCRM. Surprinde locul al optulea al PRM, regionalii lui Formuzal reușind cea mai spectaculoasă urcare în Top 10”, menționează experții.

În studiu se mai precizează că șansele PL-ului de a trece pragul electoral la viitoarele alegeri sînt mari, pe cînd situația PLR-ului la acest capitol este incertă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?