Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Transportatorii auto internaţionali, membri ai AITA, au desfăşurat o acțiune de avertizare

5 mar. 2014,, 12:40   Societate
3700 2
Foto: noi.md
Transportatori auto internaţionali din Moldova, membri ai asociaţiei AITA, au desfăşurat miercuri o acţiune de protest – avertisment.

"Am blocat miercuri dimineaţă, pentru o jumătate de oră, intrarea în Chişinău dinspre Stăuceni", a spus, solicitat de agenţia "Infotag", Serghei Magdaliuc, membru al Consiliului de administraţie al AITA.
Potrivit lui, acţiunea a fost organizată în semn de protest faţă de conflictul care s-a produs între fondatorii organizaţiei profesionale şi ai organizaţiei obşteşti – AITA. Esenţa litigiului constă în faptul că unii fondatori ai acestei asociaţii insistă ca aceasta să îndeplinească prescripţiile Ministerului Justiţiei şi ale Consiliului Concurenţei, referitoare la activitatea sa în calitate de organizaţie obştească.
"Conducerea AITA încearcă să înfiinţeze o organizaţie obştească nouă, în care să deţină o cotă de 60%, iar noi nu vom admite aceasta", a subliniat Magdaliuc. Acesta a precizat că conflictul s-a iscat în vara anului 2013, cînd membrilor asociaţiei le-a fost înmînat un proiect de modificări şi completări la statutul AITA.
"Din acesta deriva că cota de participaţie a conducerii şi a membrilor consiliului de atunci al AITA (împreună) este de peste 60% din suma totală a cotelor de asociat. Noi am sperat că "activiştii" îşi vor da seama că acţiunile le sînt ilegale şi nu vor mai întreprinde paşi pentru înstrăinarea averii organizaţiei obşteşti, dar aceasta nu s-a produs", a explicat Magdaliuc.

Peste 30 de autocamioane de mare tonaj au blocat intrarea în Chişinău. Vehiculele au micşorat viteza la intrarea în capitală, creîndu-le incomodităţi altor participanţi la trafic. Iniţiatorii acestei acţiuni spun că vor relua protestele, dacă conducerea AITA nu se va conforma prescripţiilor structurilor de stat, care obligă asociaţia transportatorilor internaţionali să activeze ca organizaţie obştească.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?