X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Iurie Leancă: Principala lecţie care trebuie învăţată din situaţia din Ucraina este să-ţi urmezi scopul

5 mar. 2014,, 10:15   Politică
3100 6
Foto: noi.md
"Din cele întîmplate în Ucraina ar trebui de tras învăţăminte. Prima lecţie este că odată ce ți-ai stabilit un obiectiv, trebuie să-l urmezi", a declarat marţi în cadrul unui discurs susţinut la Consiliul Atlantic în SUA, premierul Iurie Leancă.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, premierul a spus că "decizia Ucrainei de a nu semna Acordul de asociere la Vilnius a fost o decizie care a schimbat totul".

"Trebuie să fim mai hotărîţi şi mai motivaţi în a promova reformele. Orice abatere te face vulnerabil", a subliniat Iurie Leancă. Potrivit premierului, cea de-a doua lecţie este că nu trebuie să ne concentrăm doar pe negocieri, ci să pregătim ţara şi economia pentru a beneficia de prevederile Acordului de asociere.

"A treia lecţie este comunicarea cu cetăţenii noştri, iar lecţia finală este regîndirea Parteneriatului Estic şi oferirea perspectivei europene ţărilor membre", a spus premierul.

Referindu-se la securitatea din regiune, şeful Guvernului a subliniat că separatismul este o ameninţare directă.

"Conflictele îngheţate, mişcările separatiste devin foarte contagioase", a declarat Iurie Leancă. Oficialul moldovean a subliniat că SUA şi UE au sprijinit în mod constant agenda europeană a ţării noastre.

"Orice alt drum va sufoca democraţia noastră în curs de formare. Trebuie să asigurăm oamenilor un trai mai bun, oportunităţi economice mai bune, salarii mai bune şi acces la infrastructura de calitate", a precizat Iurie Leancă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав