X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Kravciuk: Oare Rusia nu înțelege că acesta este începutul celui de-al III război mondial?

3 mar. 2014,, 02:41   Externe
142670 256
Foto: vybor.ua
Fostul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a declarat că, deși are 80 de ani este gata să ia arma în mîini și să lupte pentru Ucraina.

Despre aceasta el a scris într-un blog pe snob.ru.

"Niciun rus nu a fost ucis de, cum îi numesc ei, banderoviști. Așa fapte nu-s. Dar există alte fapte. Astăzi Crimeea este ocupată de trupe ale Federației Ruse, care au blocat unitățile noastre militare, au distrus aeroportul "Belbek" la Sevastopol, au blocat parlamentul și Cabinetul de miniștri. Crimeea trăiește sub patronajul forțelor navale ruse. Ei au ieșit dincolo de hotarele bazei lor și au ocupat Crimeea – de fapt, este acaparare de teritoriu", - a subliniat Kravciuk.

El a cerut autorităților ruse să se oprească.

"Între popoarele noastre nu ar trebui să fie război. Oare Rusia nu înțelege că poate deveni stat agresor, iar Putin inițiator al agresiunii și că acesta este începutul celui de-al III război mondial ?" - a scris fostul președinte.

"Străbunicul și bunicul meu au luptat în Primul Razboi Mondial de partea Rusiei și au distincții țariste. Eu am 80 de ani, dar voi lua arma și voi apăra țara mea. Fiecare cetățean va apăra teritoriul său ca propria casă", - a declarat Kravciuk.

"În Crimeea, femeile și copii au ieșit ca să stea între militari. Avem experiența Ceceniei. Cîți oameni nevinovați au murit. În război mor nu numai militarii, a căror datorie profesională este să moară. Mai sînt bătrîni, femei și copii... Ei, de asemenea, trebuie să moară din voința unui schizofrenic ?" – s-a indignat el.

"După al doilea război mondial a fost procesul de la Nurnberg. Da, el a avut loc în Germania. Dar s-ar putea repeta în altă parte", - a avertizat Kravciuk.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав