Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Duma de Stat este gata să alipească Crimeea la Rusia

25 feb. 2014,, 14:16   Externe
7190 7
Foto: zn.ua
Rusia vrea să păstreze integritatea teritorială a Ucrainei, totodată în cazul în care Crimeea va decide să se alipească Federației Ruse, este dispusă să examineze această posibilitate. Acest lucru a fost a declarat la Simferopol de șeful Comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, Leonid Sluțki.

"Referitor la punctul nostru de vedere asupra situației din Ucraina – noi dorim păstrarea integrității Ucrainei. Sperăm, că astăzi aceasta este posibil... Noi reieșim din faptul țara va putea fi păstrată", - a declarat șeful comitetului.

Cu toate acestea, el a subliniat, că în cazul în care tendințele de la Kiev vor continua să se agraveze, iar parlamentul din Crimeea sau locuitorii din peninsulă își vor exprima prin referendum dorința de a adera la Federația Rusă, Rusia va examina o astfel de decizie.

"Vom examina această situație și o vom examina, probabil, destul de repede... Cred că împreună vom reuși să găsim simțul realității și măsuri concrete pentru punerea în aplicare", - a spus Sluțki.

Amintim că în Crimeea a venit un grup de membri ai fracțiunii Partidului Liberal Democrat din Rusia, din Duma de Stat. Parlamentarii ruși au declarat: "Rusia începe să emită pașapoarte în regim facilitat. Rusia cere respectarea condițiilor acordurilor între opoziție și Ianukovici. Și cel mai important, în cazul unei decizii cu privire la referendum în Crimeea sau adresării parlamentului din Crimeea la Rusia cu rugămintea de alipire... Rusia va examina această problemă foarte repede".

Anterior ex-președintele georgian Mihail Saakașvili a declarat că Rusia poate merge în Crimeea pe calea deja testată în Abhazia și Osetia de Sud, și va începe cu eliberarea de pașapoarte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?