X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Expert: În Moldova nu se prevede un deficit de produse alimentare din cauza situației economice din Ucraina

24 feb. 2014,, 12:23   Economie
3766 0
Foto: timpul.md
Economista Tatiana Lariușina consideră că securitatea alimentară a Moldovei nu este periclitată de agitația din jurul produselor alimentare din Ucraina, provocată de criza politică din țara vecină.

„În orice situație de criză politică riscurile cresc, cu atît mai mult în varianta care este acum în Ucraina. Dar vreau să precizez că producția alimentelor este totuși mai mult influențată de condițiile climaterice și mediul de afaceri. De menționat că mai mulți întreprinzători mici și mijlocii ucraineni cu care am discutat în ultimele zile au spus că acum, cînd funcționarii și politicienii sînt ocupați cu altceva și au lăsat businessul în pace, agenții economici se simt mult mai liber: este mai puțin control, verificări birocratice, nimeni nu le încurcă oamenilor să muncească. Dacă în Moldova vor fi condiții climaterice normale, nu poate fi niciun fel de criză alimentară. Fluctuații la import sînt posibile, însă acestea vor fi condiționate doar de conjunctură”, a specificat experta.

Tatiana Lariușina consideră că problemele în relațiile comerciale dintre Moldova și Ucraina pot fi provocate nu de schimbarea puterii, ci de alți factori.

„Nu exclud că în Ucraina ar putea să înceapă reîmpărțirea proprietății. Și aceasta ar putea influența semnificativ exportul de produse alimentare. Este altceva, dacă se va prăbuși grivna și țara va fi declarată falită”, a conchis Lariușina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав