X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

„AviaInvest” și „MAM” vor investi 350 de milioane de dolari în aeroporturile din Chișinău și Bișkek

24 feb. 2014,, 11:44   Economie
3794 0
Foto: politis-news.com
Companiile „AviaInvest” și „MAM” au convenit să investească 350 de milioane de dolari SUA în realizarea proiectelor de dezvoltare a aeroporturilor din Chișinău și Bișkek. Un acord în acest sens a fost semnat de directorul general al companiei „AviaInvest”, Petru Jardan, și președintele companiei „MAM”, Albek Ibraimov, informează NOI.md.

În cadrul proiectului urmează să fie creată o companie aeriană comună cu zece avioane noi, care va putea lansa atît curse directe în Europa prin Chișinău, cît și curse de tranzit în Asia prin Bișkek.

Acordul prevede deschiderea unui „Duty Free Mall” pe teritoriul aeroportului „Manas” din Bișkek pe un teren de 20 de mii de metri pătrați, crearea unei companii de turism în baza „Manas Tur” SRL și a unei baze tehnice aviatice pentru toate tipurile de nave aeriene. Prevederile acordului vor fi realizate pînă în anul 2019. Compania „Aviainvest” din octombrie 2013 gestionează Aeroportul Internațional Chișinău. Holdingul din Rusia „Avia Invest” s-a angajat să investească în dezvoltarea infrastructurii aeroportului nu mai puțin de 244,2 milioane de euro, dintre care 45 de milioane la prima etapă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?