X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Plugaru: Lupu a risipit dosarul privind omorul premeditat din „Pădurea Domnească” (VIDEO)

23 feb. 2014,, 10:00   Societate
9108 1
Foto: noi.md
„Dosarul privind omorul premeditat, care anume așa trebuie calificat, a omului de afaceri Sorin Paciu la vînătoarea din Rezervația de stat „Pădurea Domnească”, în ajunul anului 2013, a fost risipit de președintele de atunci al Parlamentului, Marian Lupu”, a declarat pentru NOI.md analistul politic, fostul șef al SIS-ului, Anatol Plugaru.

Potrivit interlocutorului, legislația în vigoare nu permite organelor de drept să interogheze și să intenteze dosar penal procurorului general.

„Lupu trebuia să convoace ședință extraordinară a Parlamentului și să propună una sau cîteva candidaturi la funcția de procuror, iar Legislativul trebuia să aprobe candidatul respectiv, care ulterior trebuia să intenteze și să ancheteze dosarul penal pe acest caz. Și anume Zubco, în calitate de procuror general și organizator principal al vînătoarei, trebuia să devină principalul acuzat de omor. Și nu de omor din imprudență, ci omor premeditat”, este convins fostul ministru al Securității Naționale.

În opinia lui Plugaru, principalul argument pentru a califica omorul ca fiind premeditat este faptul că participanții la acea vînătoare tragică timp de cîteva ore nu au întreprins nimic pentru a salva viața persoanei rănite.

„Sau dosarul va fi risipit în cadrul ședințelor de judecată, sau vinovatul „desemnat”, în cazul dat Crețu, va fi condamnat la cel mai mic termen posibil, poate chiar va sta ceva timp în închisoare. Familia acestuia va fi asigurată bine material. Totul se va face conform legilor mafiote, conform legilor unei grupări de crimă organizată”, a conchis Plugaru.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?