X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Policinschi: Leancă & CO se ocupă cu profanarea

15 feb. 2014,, 10:00   Societate
5786 10
Foto: europalibera.org
„Mai întîi de toate, trebuie reintegrată țara, întrebat poporul reunificat despre vectorul de dezvoltare și abia apoi luate decizii cruciale. Ceea cu ce se ocupă așa-zisa Coaliție pentru Guvernare Pro-Europeană este o manipulare fără rușine a opiniei publice și o insinuare”, a declarat pentru NOI.md președintele raionului Dubăsari, Grigorie Policinschi.

Potrivit interlocutorului, în cadrul întrevederii de lucru de acum două zile dintre conducătorii de raioane și municipii cu membrii Guvernului în frunte cu premierul Iurie Leancă au fost discutate probleme arzătoare ce țin de activitatea economică și gospodărească.

„O întrevedere în asemenea format, cu participarea întregului cabinet de miniștri, a avut loc pentru prima dată în cei patru ani de guvernare a Alianței. Este și de înțeles – se apropie alegerile. Însă noi sîntem bucuroși și de asta. Am auzit răspunsuri și promisiuni precum că se vor clarifica în problemele cu care se confruntă raioanele nemijlocit de la miniștri, iar asta deja inspiră încredere. De aceea, personal am propus ca asemenea reuniuni de lucru să fie organizate cel puțin o dată pe lună”, a subliniat președintele raionului Dubăsari.

„Cît privește declarația privind susținerea largă a cursului conducerii țării spre integrarea europeană, eu nu am primit un asemenea document. La sfîrșitul întrevederii colegul meu din raionul Nisporeni a citit ceva în acest sens, dar nu s-a auzit prea bine. Însă chiar dacă același Leancă ar fi solicitat să susținem vectorul conducerii țării, i-aș fi amintit că, în primul rînd, s-a adresat cam tîrziu, or, acest lucru trebuia făcut atunci cînd negocierile cu UE erau abia la început, nu după ce Găgăuzia, delicat vorbind, a pus la îndoială declarațiile lor precum că integrarea europeană este susținută de masele largi”, a subliniat Policinschi.

„Însă cel mai important, în opinia mea, este altceva. I-aș propune coaliției de la guvernare mai întîi de toate să reintegreze țara, să organizeze un referendum republican și abia după asta să „realizeze voința poporului Moldovei”. Pentru că reiese că Transnistria deja nu mai este Moldova. Adică integritatea țării este sub semnul întrebării, respectiv, suveranitatea și independența – la fel”, a conchis Policinschi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав