X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

SUA, afectată de o nouă FURTUNĂ de zăpadă

13 feb. 2014,, 12:00   Externe
2812 0
Foto: mediafax.ro
Furtuna, considerată drept una dintre cele mai importante din această iarnă, a afectat mai întîi sud-estul țării și, aseară, a ajuns la Washington, potrivit presei americane.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă ar putea atinge astăzi la 30 de centimetri, relatează The Washington Post. Școlile din Washington, precum și cele din statul vecin Maryland, au fost închise, iar o serie de audieri ce trebuiau să aibă loc astăzi în Senat au fost anulate.

Preşedintele american Barack Obama a declarat ieri stare de urgenţă în 45 de comitate din Georgia şi South Carolina, două state din sud-est, o decizie care permite serviciilor federale însărcinate cu situaţiile de urgenţă să opereze.

În aceste state, unde ninsori importante au antrenat dificultăţi pe autrostrăzi, cel puţin 370.000 de locuinţe nu aveau electricitate, aseară, potrivit unui bilanţ efectuat de AFP la trei companii locale.

Potrivit site-ului flightaware.com, astăzi sînt anulate peste 4.100 de zboruri, iar ieri, Aeroportul internaţional Hartsfield-Jackson din Atlanta, cel mai important ca trafic în lume, a anulat aproape toate cele 2.500 de zboruri zilnice, relatează Atlanta Herald Constitution.

Meteorologii au avertizat, de mai multe zile, cu privire la o "cupolă uriaşă" de curenţi de aer rece, din Arctica şi care urmează să se instaleze în partea de est a Statelor Unite, creînd o "furtună glacială", susceptibilă să "paralizeze" numeroase state, din Georgia şi South Carolina şi pînă în regiuni situate în nord.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?