X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Violeta Ivanov: Coaliția de guvernare vrea să transforme populația Moldovei în șoareci de laborator

12 feb. 2014,, 14:24   Societate
5048 2
Foto: tribuna.md
„Fiind orbește de acord să semneze documentele de asociere cu Uniunea Europeană, Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) comite o crimă nu doar împotriva propriului popor, ci și o crimă împotriva generațiilor viitoare. Guvernarea instalează o bombă cu efect întîrziat”, a declarat pentru NOI.md deputata din partea PCRM, președintele Comisiei parlamentare pentru mediu și schimbările climaterice, Violeta Ivanov.

Potrivit interlocutoarei, un exemplu concludent în acest sens este permisiunea Uniunii Europene de a cultiva pe teritoriul comunității un nou soi de porumb genetic modificat, în pofida faptului că majoritatea țărilor au votat împotriva acestei decizii.

Violeta Ivanov a precizat că în mediul științific nu există o părere unică în privința inofensivității folosirii porumbului genetic modificat. Astfel, după efectuarea mai multor expertize, s-a stabilit că porumbul genetic modificat are un impact negativ asupra organismelor terestre și acvatice. Cercetătorii americani care au cultivat porumbul genetic modificat rezistent la dăunători au stabilit că polenul acestuia conține o otravă foarte toxică, care, de rînd cu dăunătorii, ucide toate insectele. Există și rezultatele cercetătorilor francezi care au demonstrat că folosirea porumbului genetic modificat în calitate de hrană pentru șoarecii de laborator au dus la apariția multiplelor tumori în organismele acestora.

„Acordul de asociere conține un punct aparte, potrivit căruia Moldova este obligată să îndeplinească toate deciziile adoptate de UE. În afară de faptul că noi vom fi impuși să producem porumbul genetic modificat în volum indiferent de necesitățile interne de consum, noi vom deveni un poligon de testare a invențiilor savanților, iar populația Moldovei se va transforma în șoareci de laborator. Oare asta ne dorim pentru copiii și nepoții noștri?!”, și-a pus întrebarea Violeta Ivanov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?