X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Liberalii propun sancţiuni mai aspre pentru cei care încalcă regulile de parcare

7 feb. 2014,, 12:34   Politică
3561 5
Foto: noi.md
Partidul Liberal (PL) propune înăsprirea sancţiunilor pentru şoferii care încalcă regulile de parcare a vehiculelor. Legislatorii Gheorghe Brega, Valeriu Munteanu, Corina Fusu şi Mihai Ghimpu au înregistrat un proiect de lege în acest sens în Parlament.

Potrivit agenţiei „Infotag”, proiectul de lege prevede operarea amendamentelor la Codul contravenţional, prin care autorităţile locale au dreptul să evacueze automobilele parcate neregulamentar.

„Proiectul are ca scop neadmiterea situaţiilor în care, din cauza staţionării incorecte, se formează ambuteiaje pe drumuri”, argumentează liberalii.

Aceştia au amintit că, în ultima perioadă, mulţi şoferi îşi parchează „în mod obraznic” maşinile pe gazon, pe trotuare şi în alte locuri interzise. Practica ţărilor europene arată că evacuarea vehiculelor îi învaţă pe şoferi să respecte legea şi fluidizează traficul.

Conform prevederilor proiectului, activităţile de evacuare vor fi atribuite serviciilor rutiere locale, iar costurile de transportare a automobilelor spre locuri special rezervate vor fi suportate de contravenienţi.

În prezent, staţionarea sau parcarea în locuri neautorizate este sancţionată cu amenzi de pînă la 200 de lei ($15) şi două puncte de penalizare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав