X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Fost ministru al Culturii, implicat într-un scandal de corupție

7 feb. 2014,, 11:36   Societate
4650 4
Foto: noi.md
Ex-ministrul Culturii Boris Focşa este acuzat de contabila-șef din cadrul instituției de spălare de bani, delapidări şi furturi, relevă o investigație a publicației „Adevărul”.

Şefa Direcţiei finanţe şi evidenţă contabilă a Ministerului a recunoscut, în cadrul unei scrisori oficiale, că i-a fost complice fostului ministru în comiterea mai multor ilegalități pe timpul cînd acesta s-a aflat la conducerea ministerului. Reclamația a fost adresată atît lui Boris Focșa, cît și viceministrului Culturii Gheorghe Postică.

În scrisoarea Nadejdei Pohilă se menționează următoarele: „Începînd cu anul 2009, v-aţi axat pe hoţii, manipulări, presiuni asupra colegilor pentru a vă satisface poftele criminale”. Funcționara a făcut referire la o serie de abuzuri grave la care ar fi fost complice, cu voia sau fără voia sa.

„Cît am fost subalterna dumitale, am fost forţată să semnez acte despre care descopeream, prin intermediul unor contabili-şefi ai unor instituţii subordonate Ministerului, că acestea conţineau, la cererea dumitale, majorări nejustificate ale devizelor de cheltuieli, pentru a însuşi ulterior banii respectivi”, se mai menționează în scrisoare.

Funcționara mai dezvăluie în scrisoare că Boris Focşa sustrăgea permanent bani din plata pentru locaţiunea edificiului din strada Puşkin 24, unde se află mai multe uniuni de creaţie, fără a încheia contracte.

De cealaltă parte, fostul ministru al Culturii Boris Focșa respinge aceste acuzații, precizînd pentru sursa citată că informațiile dezvăluite sînt bîrfe. „Această scrisoare nu a ajuns la mine. Sînt nişte bîrfe! Nu mă provocaţi, pentru că eu nu mă ocup de prostii! Dacă sînt acuzat, voi răspunde în faţa instanţei”, a menționat Focșa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?