Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Intenția bună a primarului Chirtoacă – durere de cap pentru șoferi (VIDEO)

6 feb. 2014,, 15:33   Societate
5125 0
Foto: noi.md
„Noua inițiativă a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, de a fluidiza circulația rutieră la intersecția străzilor Alecsandri–Mateevici–Hîncești și de a economisi energia electrică datorită deconectării semafoarelor a însemnat pentru șoferi pierdere de timp în ambuteiajele de pe strada Alecsandri și mulți nervi. Aceasta și alte distracții copilărești ale edilului nu aduc nimic bun, ci doar îi înfurie pe chișinăuieni și pe oaspeții capitalei.” Astfel au comentat pentru NOI.md nu doar șoferii, ci și pietonii, instalarea pe această porțiune dificilă pentru circulația rutieră a indicatoarelor albastre care asigură sensul giratoriu.

Oamenii pur și simplu se tem să traverseze carosabilul pe trecerea de pietoni, deoarece nu toți șoferii le cedează drumul, încercînd să traverseze această porțiune chiar pe lîngă picioarele trecătorilor.

Nu trebuie să fii mare specialist sau chiar șofer ca să observi imediat că indicatorul cu sens giratoriu aproape că taie o bandă de circulație pe strada Alecsandri. O altă problemă pentru circulația automobilelor pe această stradă este circulația în sens giratoriu a troleibuzelor, care, prin gabaritele mari, încetinesc traficul, însă permit mașinilor care circulă pe alte străzi să ocupe imediat locul la cerc. Iar în această situație funcționează regula „cedează trecerea”. În aceste condiții, poate oare să mire pe cineva faptul că circulația pe strada Alecsandri a devenit mult mai anevoioasă? Șoferii spun că parcurg această stradă în jumătate de oră sau chiar mai mult.

Șeful interimar al Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei, Igor Gamreţki, a comunicat pentru NOI.md că instalarea indicatorului cu sens giratoriu în loc de semafor pe această porțiune este un experiment. Deja la primăvară însuși cercul va fi strămutat, vor fi reduse unghiurile străzilor la cotituri și vor fi înlăturate alte probleme depistate în timpul monitorizării permanente. În cazul în care experimentul nu va da rezultate pozitive, pe această porțiune a străzii vor fi reconectate semafoarele.

Echipei NOI.md și șoferilor nu le rămîne decît să spere că anume așa se va întîmpla și nu se va repeta cunoscuta expresie a fostului premier rus Cernomîrdin: „Am fi vrut să iasă mai bine, dar a ieşit ca de obicei”. Dacă nu credeți, ascultați ce spun conducătorii auto. Redacția NOI.md nu a inclus în secvențele video comentariile șoferilor care conțin cuvinte indecente.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?