X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Membrii Guvernului comentează acuzațiile aduse de PL

5 feb. 2014,, 17:10   Politică
3688 2
Foto: noi.md
După ce reprezentanții Partidului Liberal au acuzat, astăzi, guvernarea că nu susține familiile tinere și adoptă legi antisociale, membrii Guvernului au venit cu unele precizări în acest sens. Astfel, ministrul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, Valentina Buliga, a negat informația potrivit căreia alocațiile de maternitate vor fi înjumătățite, începînd cu acest an.

Dimpotrivă, Buliga a ținut să precizeze că în ultimii ani indemnizațiile acordate femeilor însărcinate au crescut vizibil. Potrivit ministrului, modificările operate la Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale au fost efectuate pentru a înlătura lacunele legislative și a evita posibile fraude în acest sens.

„Noi am garantat un echilibru între perioada asigurată și valoarea contribuției pe care o primește femeia. Noi am examinat această experiență, am discutat pe o platformă tripartită subiectul. Dimpotrivă, indemnizația de maternitate a crescut în ultimii ani. Anterior indemnizațiile se acordau discriminatoriu, iar noi am reparat această greșeală. Totodată, am exclus posibile fraude și erori ale sistemului”, a subliniat Buliga.

Și premierul Iurie Leancă s-a arătat indignat de acuzațiile formulate de liberali, calificînd informațiile despre înjumătățirea alocațiilor de maternitate drept speculații.

„Vă mulțumesc pentru aceste precizări, pentru că se fac speculații. Este important să arătăm că situația se schimbă spre bine și nu se înrăutățește”, a remarcat Leancă, în cadrul ședinței Guvernului.

Menționăm că astăzi, reprezentanții PL au acuzat actuala guvernare că nu are grijă de familiile tinere și promovează politici antisociale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав