Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Partidul Liberal a înaintat un demers președintelui Nicolae Timofti (VIDEO)

5 feb. 2014,, 12:05   Politică
4657 3
Foto: noi.md
Membrii Partidului Liberal critică modificările operate de Parlament la Legea privind indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, care au dus la înjumătățirea alocației pentru creșterea copilului. Liberalii califică drept criminal acest proiect de lege și acuză actuala guvernare de faptul că nu are grijă de familiile tinere.

Mai mult, liberalii susțin că legea adoptată de parlamentari are un caracter antisocial și a primit mai multe avize negative de la sindicate și societatea civilă.

„Considerăm revoltător faptul că guvernarea actuală, după ce a dat de pomană Banca de Economii, Aeroportul, a decis să pună suplinirea la buget pe umerii nou-născuților. În cazul Moldovei, cînd natalitatea este scăzută, statul ar trebui să aibă grijă de familiile tinere și să asigure o creștere a natalității pentru ca să nu ne pomenim într-o zi că nu va avea cine lucra pentru pensii, pentru dezvoltarea acestui stat”, a precizat deputata din partea PL Corina Fusu.

Deputata a anunțat că PL a înaintat deja un demers președintelui Nicolae Timofti, în care cere să remită Parlamentului proiectul de lege respectiv pentru a fi ajustat la realitățile demografice din Republica Moldova. Totodată, liberalii se plîng și de faptul că indemnizația de maternitate va trebui restituită Casei Naționale de Asigurări Sociale, în cazul în care viitoarea mamă va avea un venit asigurat în cadrul concediului prenatal sau postnatal.

„PL nu dorește să atragă capital politic prin aceste dezvăluiri. Dorim ca tinerele mame să poată beneficia de o atenție minimă din partea statului”, a remarcat Fusu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?