Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

Europa, lovită de fenomene meteo extreme

3 feb. 2014,, 10:28   Externe
4948 0
Foto: meteo60.fr
Serbia se confruntă în continuare cu un viscol periculos. Armata și poliția au intervenit pentru a salva sute de șoferi blocați în mijlocul troienelor înalte de 5 metri. Unii au așteptat chiar și 20 de ore în frig și fără mîncare, ca salvatorii să ajungă la ei. Însuși vicepremierul a dat o mînă de ajutor. Alte zeci încă așteaptă ajutor.

Din cauza vîntului puternic, autoritățile au decis să oprească traficul naval pe Dunare. Regiuni din Serbia sînt sub avertizare de vreme rea pînă luni.

Vîntul a fost necrutator, aproape să îi dărîme pe cei care au cutezat să se aventureze pe strada. Rafalele au atins viteze de 150 de kilometri pe ora, viscolind zăpada, si au creat troiene înalte de cinci metri.

Tot în Serbia, un tren care se îndrepta spre Ungaria, plin cu pasageri, a fost prins între troiene. Oamenii au fost salvați cu ajutorul armatei. Din cauza viscolului, localități întregi din nordul țării au rămas fără energie electrică.

Austria se confruntă la rîndul ei cu cele mai puternice ninsori din ultimele decenii.

Walter Hartlieb, primar, Koetschach-Mauthen: "Situația este critică. Avem un metru si jumătate de zăpadă proaspătă, așternută peste stratul de 25 de centimetri deja existent."

Localnicii se tem că acoperișurile vor ceda sub greutatea zăpezii.

Walter Hartlieb, primar, Koetschach-Mauthen: "Este vorba de 435 de kilograme de zăpadă pe un metru ptărat de acoperiș."

In schimb, italienii au fost loviți de inundații devastatoare. La Roma, apele Tibrului au crescut amenințător. Curenții puternici au smuls ambarcațiunile ancorate și au acoperit un teren de fotbal. Viitura a măturat străzile și a luat cu ea tot ce a găsit în cale.

Localnic: "Nu mă așteptam să văd atît de multe gunoaie pe Tibru. Am ăvzut frigidere și mașini plutind."

Marea Britanie si Irlanda s-au confruntat la rîndul lor cu inundații, iar mai multe regiuni de coasta din Franța snt sub avertizare de furtuni puternice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?