X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 164
Transnistria stiri: 1458

Ministerul Educației comentează acuzațiile Partidului Liberal

31 ian. 2014,, 15:32   Politică
4346 3
Foto: noi.md
În legătură cu declarațiile deputaților din partea Partidului Liberal, referitoare la colectarea datelor pentru Sistemul informațional de management în educație (SIME), Ministerul Educației reiterează că toate acțiunile și reformele inițiate în domeniu au drept scop îmbunătățirea calității sistemului educațional. Într-un comunicat de presă, instituția asigură de securitatea datelor colectate în sistemul informațional și neagă că ar fi implicată în transmiterea acestor date colectate unor partide politice.

„Datele stocate în sistemul informațional educațional se conţin deja în documentaţia şcolară a fiecărei instituţii de învăţămînt. Pînă în prezent informația era colectată pe suport de hîrtie, iar prin includerea acesteia într-un sistem unic Ministerul își propune să asigure protecția și prelucrarea rapidă a datelor. Politica de securitate a datelor cu caracter personal prelucrate de către Ministerul Educației în procesul utilizării sistemului informațional educațional a fost transmisă pentru înregistrare Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”, menționează sursa.

Potrivit ministerului, crearea sistemului informațional a fost inițiată încă în 2007, iar prima rundă de colectare a datelor, în regim pilot, a avut loc în perioada 2011-2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав