Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

KGB-ul transnistrean a explicat cererea privind evacuarea structurilor de forţă ale Moldovei

29 ian. 2014,, 13:35   Societate
3928 0
Foto: vesti.md
Comitetul Securităţii de Stat (KGB) al autoproclamatei RMN şi-a explicat cererea din 22 ianuarie la adresa Moldovei privind evacuarea în termen de o lună a organelor de drept de pe teritoriul orașului Bender.

Potrivit structurii transnistrene, în conformitate cu acordurile din anul 1992, a fost format Grupul consolidat operativ de investigaţie (GCOI), compus din cîte 50 de colaboratori ai poliţiei moldoveneşti şi ai miliţiei transnistrene, în vederea asigurării combaterii crimei şi contravenţiilor de la Bender. Ulterior, efectivul grupului a fost completat cu cîte 50 de colaboratori ai organelor de drept din ambele părți.

Însă potrivit informației KGB-ului, "acum, în oraşul transnistrean Bender activează aşa-numitul "Inspectorat de Poliţie al municipiului", Direcţia Poliţie Rutieră a Republicii Moldova, două instituţii penitenciare ale Moldovei, Secţia Evidenţă şi Documentare a Populaţiei, Batalionul de Gardă şi Patrulare, dar şi executori judecătoreşti şi colaboratori ai Procuraturii, se formează şi alte structuri de forţă cu sarcini neclare care depăşesc cadrul înţelegerilor încheiate”.

”Numărul total al colaboratorilor structurilor de forţă ale Moldovei din Bender, avînd în vedere fluctuaţia de cadre, se poate ridica la 500-600 de persoane, dintre care doar aflarea a 100 de colaboratori se bazează pe acordul reciproc", se afirmă în explicaţii. Autorii acestora susţin că majoritatea incidentelor din oraş se produc "anume din cauza provocărilor din partea reprezentanţilor structurilor militarizate ale Republicii Moldova”.

În acest context, KGB-ul consideră că "evacuarea structurilor de forţă ale Republicii Moldova, dislocate nelegitim în Bender, va permite stabilizarea situaţiei, crearea condiţiilor pentru conlucrarea normală a organelor de asigurare a ordinii de drept ale Transnistriei şi Republicii Moldova, în deplină conformitate cu deciziile Comisiei Unificate de Control".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?