X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 174
Transnistria stiri: 1415

Expert: Retorica KGB-ului este o propagandă de război

28 ian. 2014,, 17:40   Societate
5369 3
Foto: tribuna.md
Poziția KGB-ului transnistrean în problema ultimatumului înaintat Chișinăului privind retragerea structurilor de forță din Bender este una agresivă și chiar alarmantă. Opinia aparține analistului politic Nicolae Negru și a fost exprimată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit editorialistului, prin această declarație, autoritățile separatiste au recurs de fapt la o propagandă de război.

„Retorica KGB-ului este foarte agresivă, vedem că e vorba de o propagandă de război de fapt: Chişinăului i se incriminează că ar destabiliza cu rea intenţie situaţia din zona de securitate, că ar fura oameni, că ar organiza provocări. Se face trimitere la o „informaţie” veridică pe care KGB-ul ar fi obţinut-o prin spionaj, i se reproşează Chişinăului montarea unor fortificaţii în localităţi care, chipurile, nu ar aparţine Republicii Moldova”, a menționat Negru.

Analistul se arată convins că situația creată în urma provocărilor venite de la Tiraspol este una alarmantă. În acest context, editorialistul precizează că populația de pe ambele maluri ale Nistrului ar fi pregătită de ideea unui război.

„E vorba despre un fel de pretenţie teritorială a Tiraspolului faţă de Chişinău şi această retorică nu poate să nu ne alarmeze. În mod evident populaţia transnistreană, dar şi a Republicii Moldova este pregătită de ideea unui viitor război cu Republica Moldova”, a precizat Negru.

Menționăm că astăzi, vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, a declarat în context că autoritățile de la Chișinău nu recunosc ultimatumurile înaintate de KGB-ul transnistrean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав