X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4075

Atenție! Posesia unui animal de companie în blocurile de locuit va fi posibilă doar cu acceptul vecinilor

25 ian. 2014,, 10:00   Societate
7958 8
Foto : youtube
Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Legii privind deţinerea şi protecţia animalelor de companie și l-a trimis în Parlament.

Potrivit documentului, locuitorii blocurilor cu multe etaje vor avea nevoie de acordul vecinilor dacă vor dori să țină un cîine sau un oricare alt animal de companie.

În sectorul particular, în curte, proprietarii vor avea dreptul să aibă nu mai mult de doi cîini. Aceştia vor fi legaţi, astfel ca mobilitatea acestora să fie asigurată de un lanţ care să lunece pe un fir. Numărul animalelor cu vîrsta de pînă la 3 luni este nelimitată. De asemenea, numărul speciilor decorative – peşti, păsări, rozătoare – nu este limitat. Animalele, în special cîinii, stăpînii sînt obligaţi să le vaccineze, acestea trebuie să aibă o cartelă medicală. Cîinii de rase periculoase – Pit Bull, Boerboel, Bandog – trebuie sterilizaţi. De asemenea, și cîinii vagabonzi urmează să fie sterilizaţi.

Proiectul de lege prevede un şir de obligaţiuni pentru autorităţile publice locale, care trebuie să construiască aziluri temporare pentru animalele vagabonde.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?