X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4074

Cu nădejdea la Dumnezeu…

21 ian. 2014,, 14:21   Societate
2586 1
Foto: noi.md
„Ploaia rece, lapovița și scăderea bruscă a temperaturii aerului deocamdată nu prezintă pericol pentru culturile de toamnă”, a declarat pentru NOI.md președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari.

Potrivit specialistului, înghețurile slabe nu vor afecta semănăturile, deoarece în nordul țării, unde temperatura aerului întotdeauna este mai joasă decît media pe republică a nins suficient. Chiar dacă stratul de zăpadă este subțire, acesta, deocamdată, poate proteja semănăturile și în centru, iar în sud temperatura aerului este mai mare.

”Însă dacă în zilele următoare nu va cădea o cantitate suficientă de zăpadă în toată țara și se vor adeveri prognozele meteorologilor despre apropiatele geruri de pînă la minus 15 grade, atunci semănăturile de rapiță vor fi compromise în totalitate, iar grîul și orzul vor fi serios afectate. Situația este critică”, a menționat Slusari.

Președintele ”UniAgroProtect” a relatat că toamna a fost favorabilă pentru recolta viitoare de cerealiere, au căzut precipitații suficiente. Vremea caldă și uscată de la începutul iernii nu este tocmai favorabilă pentru producătorii agricoli, însă dacă lunile următoare vor fi cu zăpadă, semănăturile vor intra în primăvară într-o stare excelentă.

„În condițiile Moldovei, țăranii totuși trebuie să-și pună nădejdea în Dumnezeu”, a conchis Slusari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?