X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Greenpeace avertizează: îmbrăcămintea pentru copii este periculoasă pentru sănătate

19 ian. 2014,, 12:32   Societate
6844 1
Foto: mignews.com
Un studiu neobișnuit a fost comandat de organizația de mediu non- guvernamentală independentă Greenpeace, potrivit RIA Novosti.

Rezultatele au arătat că, hainele și pantofii pentru copii conțin substanțe chimice periculoase, în ciuda faptului că producătorii consideră că nivelurile acestor substanțe nu depășesc limita admisă.

Printre brandurile verificate au fost GAP, H & M, Adidas, Nike, Puma, American Apparel, C & A, Disney, Primark, Uniqlo și brandul de lux Burberry.

Cercetarea a fost realizată în perioada mai-iunie 2013, pe 82 de eșantioane de articole pentru copii, cumpărate în 25 de țări din întreaga lume, inclusiv în Rusia, în magazine oficiale sau de la dealeri autorizați.

Studiul a constatat că substanțele periculoase s-au depistat în artcolele ttuturor brandurilor.

În special, un nivel ridicat de etoxilat nonilfenol a fost depistat în cel puțin un eșantion din fiecare dintre branduri, inclusiv Disney , American Apparel și Burberry.

În costumul de baie pentru copii Adidas nivelurile de acid perfluorooctanoic depășea standardele stabilite de companie.

Imprimeul pe tricoul pentru copii Primark în proporție de 11 % consta din ftalați. Aceste substanțe pot provoca efecte adverse și tulburări de reproducere, a sistemului imunitar si hormonal al omului, spun ecologiștii .

Greenpeace solicită tuturor guvernelor să oprească utilizarea substanțelor chimice periculoase în industria textilă. China rămîne cel mai mare producător de textile din lume, și, prin urmare, consumator al produselor chimice.

Serviciului de presa al companiei Uniqlo a spus că desfășoară un program de eliminare completă a substanțelor chimice periculoase din procesul de producție a mărfurilor.

Comentarii de la alte companii nu au parvenit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?