Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Moscova este dispusă să colaboreze cu Chișinăul în domeniul transportului și construcției

18 ian. 2014,, 17:20   Economie
4689 0
Foto: noi.md
Moscova este dispusă să coopereze cu Chișinăul în domeniul transportului și construcției. Declarația aparține șefului Departamentului pentru relații economice externe din cadrul Guvernului Moscovei, Serghei Ceriomin, și a fost făcută în timpul întrevederii cu ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Galbur, relatează NOI.md.

În cadrul întrevederii au fost discutate situația actuală și perspectivele de cooperare dintre capitala Rusiei și Moldova. Serghei Ceriomin a menționat că relațiile dintre Moscova și Moldova sînt caracterizate prin cifre destul de modeste și acum părțile au posibilitatea de a relua dialogul. Oficialul rus a menționat că Moscova dezvoltă activ noi teritorii ale orașului și este dispusă să colaboreze cu Moldova în domeniul transportului și construcției. Andrei Galbur a susținut această idee, menționînd că „a sosit timpul pentru a reanima cooperarea dintre Moscova și Moldova”.

Părțile au abordat problema elaborării unui nou acord bilateral. În opinia ambasadorului moldovean, Chișinăul este foarte interesat de această idee, deoarece vechiul acord deja nu mai corespunde potențialului celor două părți.

În cadrul întrevederii părțile au discutat despre efectuarea unor vizite reciproce ale delegațiilor din cele două țări, precum și subiecte ce țin de cooperarea în domeniul culturii. Părțile au convenit asupra vizitei reprezentanților Guvernului Moscovei la Chișinău în martie-aprilie 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?