Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

În Moldova şi România a fost dat startul unui proiect transfrontalier

17 ian. 2014,, 15:40   Societate
2984 0
Foto: infoprut.ro
În Moldova şi România a fost dat startul proiectului „Îmi pasă, mă implic! - Cooperare transfrontalieră pentru incluziunea socială a tinerilor vulnerabili”.

Potrivit agenţiei „Infotag”, directorul executiv al Centrului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie (CSSCF), Viorica Matas, a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că „startul proiectului care va fi realizat împreună cu fondul român COTE va dura 14 luni”.

Potrivit spuselor acestuia, „costul proiectului, care este finanţat de Uniunea Europeană, în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Moldova, în anii 2077-2013, este de 150 de mii de euro, dintre care 135 de mii sînt din partea UE şi 15 mii sînt alocate de către organizatori.

Matas a menţionat că „pentru Moldova au fost alocate 50 de mii de euro, iar pentru România 100 de mii”.

„Beneficiari ai proiectului sînt 26 de profesionişti din 10 organizaţii de pe ambele maluri ale Prutului, precum şi 60 de tineri cu vîrste cuprinse între 16-20 de ani, din familii social-vulnerabile”, a spus aceasta.

Potrivit directorului centrului, „în rezultatul semnării contractului între organizatorii proiectului, din 10 şcoli şi alte instituţii (câte cinci din fiecare ţară) vor fi selectaţi tineri, care vor participa la forum, tabără şi vor crea proiecte proprii, cîştigătorii cărora vor primi un grant de 200 de euro pentru realizarea ideilor lor”.

Matas a menţionat că „scopul proiectului este atragerea tinerilor din familii social-vulnerabile pentru participarea activă la diferite proiecte; schimbul de experienţă în diferite domenii; instruirea în elaborarea propriilor proiecte, formarea şi distribuirea bugetului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?